WordPress Taşıma Nasıl Yapılır?

Tipik bir WordPress geçişi için izlemenizi tavsiye ettiğim temel adımlar şunlardır: Web sitesini değerlendirin. wordpress taşıma nasıl yapılır? Mevcut web sitenizdeki sayfalarda dikkatli çalışın, tüm içerik türlerini (standart sayfalar, fotoğraf galerileri, kaynak sayfaları vb.) Belirleyin ve özel dikkat gerektiren alanları not edin.

Ortamı kurun. WordPress’i kurun ve içe aktarmaya hazır olun. İçeriği içe aktarın. İçeriğinizi bir içe aktarma aracı, manuel giriş (küçük bir miktar için, hiçbir araç olmadığında) veya özel bir içe aktarma işlemi aracılığıyla getirin ve düzenleyin. Tasarımı taşıyın.

Mevcut tasarımınızı özel bir WordPress temasıyla birleştirin. Web sitesini inceleyin, yayına alın. İçe aktarma işlemini dikkatlice inceleyin, gerektiğinde ayarlamalar yapın, URL yönlendirmelerini ayarlayın ve ardından yayına alın. Bu taslağı göz önünde bulundurarak, her adımı ayrıntılı olarak inceleyelim.

İçe Aktarılan İçerik

  1. Ne kadar içeriğin içe aktarılması gerekiyor (sayfa sayısı, görüntü sayısı, vb.)?
  2. Hacim manuel olarak içe aktarılacak kadar düşük mü yoksa bir araca mı ihtiyacınız var?
  3. Bir araca ihtiyacınız varsa, zaten var mı?
  4. İçerik standart “gönderiler” ve “sayfalar” olarak sınıflandırılabilir mi, yoksa özel gönderi türleri mi gerekiyor?
  5. Belirli sayfalar (özel alanlar, sınıflandırmalar, vb.) İçin fazladan içeriğin depolanması gerekiyor mu?
  6. URL yapısı değişecek mi? Öyleyse, eski URL’lerin yeniden yönlendirilmesi gerekecek mi?

Mevcut İşlevsellik

1. Web sitesi herhangi bir üçüncü taraf hizmetini (veri toplama, rezervasyonlar vb.) Entegre ediyor mu?

2. Herhangi bir formun taşınması gerekiyor mu (iletişim formları, başvuru formları vb.)?

3. Herhangi bir içeriğe erişim kısıtlanmış mı (yalnızca üyelere özel içerik gibi)?

4. Web sitesi ürün satıyor mu (dijital veya fiziksel)?

5. Herhangi bir yönetim aracının taşınması gerekiyor mu (özel CMS işlevi gibi)?

WordPress’i Kurun

İçeriği içe aktarmadan önce WordPress’i kullanıma hazır hale getirmemiz gerekiyor. Sadece deniyorsanız veya çevrimdışı geliştirmeyi tercih ediyorsanız, yerel bir WordPress kurulumu ile başlayın. Aksi takdirde, sonraki adım WordPress’ i mevcut barındırma sağlayıcınızla kurmaktır veya geçiş sürecini yeni bir ana bilgisayara geçmek için harika bir fırsat olarak kullanabilirsiniz. WordPress kurulduktan sonra birkaç küçük düzenleme yapacağız: Kalıcı bağlantıları güncelleyin.

SEO Yönetimi

Arama motoru optimizasyonu (SEO) hassas bir konudur. Felsefem, arama motorları için değil, insanlar için içerik oluşturmaktır. Bununla birlikte, SEO için WordPress eklenti ekosistemi tarafından sağlam bir şekilde desteklenen sağduyulu bir yaklaşım var. Eski web siteniz özel meta açıklamaları içeriyorsa, içe aktarma işlemi sırasında onlara yeni bir yuva vermek önemlidir. WordPress SEO (ücretsiz) öneririm .

Birden çok dil . Eski web siteniz birden çok dili destekliyorsa, WordPress sizi kapsar. Tercih ettiğim eklenti WPML (lisans başına 79 $, kar amacı gütmeyen kuruluşlar için ücretsiz). Diğer bir seçenek ise MultilingualPress (ücretsiz).

Güvenlik

WordPress güvenliği benim için çok yakın ve değerli bir konudur. WordPress’in artan popülaritesi, onu güvenlik saldırıları için bir hedef haline getirdi. WordPress’in kendisi nadiren sorundur; kötü güvenliğe sahip bir barındırma ortamı veya eski veya zayıf geliştirilmiş bir eklenti genellikle. Sağlam WordPress güvenliği için iyi bir temel sunan projelerimin çoğu için yönetilen WordPress barındırma kullanıyorum.

Seçenekler arasında WPEngine , ZippyKid , Pagely ve Synthesis bulunur. Yönetilen barındırmayı seçerseniz, genellikle yedeklemeler dahil edilir (yine de emin olun). Eğer yedekleri kendiniz yönetiyorsanız veya veri ekstra bir koruma katmanı istiyorsanız, büyük seçenekler de dahil olmak üzere, mevcut VaultPress (15 $ + ayda), CodeGuard (5 $ + ayda), backupbuddy (lisans başına 75 $ +) ve BackWPup (serbest ).

İçeriği İçe Aktar

WordPress çalışır durumdayken, tüm içeriğinizi bir araya getirmenin zamanı geldi. Eski web sitenizde bir CMS varsa, bir içe aktarma aracı mevcut olabilir. Codex’te içerik içe aktaran komut dosyalarının listesini görüntüleyerek başlayın . Bir eşleşme varsa, harika! Talimatları izleyin ve işe başlayın. Her şey yolunda giderse, içeriği sorunsuz bir şekilde taşımış olacaksınız. Eski CMS’niz listede değilse veya hiç CMS’niz yoksa ve 100’den az sayfanız varsa, muhtemelen manuel taşıma en iyi yoldur. İçeriği kopyalayıp yapıştırın, ilerledikçe eski URL’leri not edin (bir e-tablodaki geçişi izlemek iyi bir fikirdir).

Stil Sayfası

İlk adımımız eski web sitesinden stilleri getirmek. Çoğu durumda, bu, kaynak kodunu referanslar için aramaktır. Eski web sitesindeki stilleri yapıştırın. Stil sayfalarını taşırken, görüntülere yönelik tüm referansları arayın ve güncelleyin. Çoğu zaman, orijinal CSS’de atıfta bulunulan resimlerin konumlarını değiştirmek gerekir ve stil sayfasındaki ve şablonlardaki tüm referansları buna göre güncellediğimden emin olurum.

Başlık

Sonraki adım, yeni temamız için başlık oluşturmaktır. Buradaki amacımız, mevcut kod tabanının yapısını WordPress’in şablonlarıyla birleştirmektir. İşte yapacağımız şey:

  1. Eski web sitesinin HTML yapısını kopyalayın.
  2. Statik menüyü WordPress destekli bir menü ile değiştirin.
  3. WordPress’in title etiketini kullanın ve wp_headkancayı yerinde bırakın.
  4. Eski başlıktaki diğer tüm ilgili etiketleri birleştirin.
  5. Kodu girelim

Geçişin zorluklarından biri, ilerledikçe kodu iyileştirip iyileştirmemeye karar vermektir. Projemizin geliştirilebilecek birkaç alanı var. Çoğunuz, mevcut en iyi uygulamalara göre kodlanmamış bir tasarımın geçişiyle uğraşıyor olacaksınız (ancak orijinal kodlayıcıya göre, o zamanlar en iyi uygulamalar olabilirler).

Komut dosyaları, yanıltıcı olabilir. Bir komut dosyası her sayfaya aitse (izleme komut dosyası veya yazı tipi komut dosyası gibi), bunu doğrudan üstbilgi (veya altbilgi) dosyasına koymanız uygundur. Yalnızca belirli sayfalarda görünmesi gerekiyorsa, koşullu bir etiket işe yarayacaktır. En iyi uygulama olarak, tüm komut dosyalarını kaydedin ve bunları üstbilgiye (veya altbilgiye) ekleyin.

Yorum Ekle

Yeşilce Mh. Dalgıç Sk. No:334418 Kağıthane / İSTANBUL
Sosyal Medyada Takip Et

Hızlı Menü

BumerangData bir İTÜ Çekirdek girişimidir.

© 2024 DijitalAjans.Info.tr. Tüm Hakları Saklıdır. | Powered By BUBERKA