WordPress Otomatik Yedekleme Eklentileri

WordPress sitelerinin güvenliğini ve veri bütünlüğünü korumak için otomatik yedekleme eklentileri vazgeçilmez bir araçtır. Bu eklentiler, olası bir veri kaybı veya siber saldırı durumunda bile içeriklerinizi güvende tutarak, web sitenizin sürekliliğini sağlar. Bu yazıda, WordPress için en popüler otomatik yedekleme eklentilerini detaylandırarak, her birinin sunduğu benzersiz özellikler ve avantajlar üzerinde duracağız.

WordPress Manuel Yedekleme

Bazı insanlar manuel olarak yedekleme yapmayı tercih ediyor ve ben kimim onlarla tartışmalıyım? Aslında bu da çok yararlı olabilir, çünkü neyi kaydedip neyin kaydedilmeyeceği üzerinde doğrudan kontrole sahipsiniz. WordPress otomatik yedekleme eklentileri belirli dosya veya dizinlerin yedeklemelerini etkinleştirmenize veya devre dışı bırakmanıza izin verir, ancak manuel olarak yedeklediğinizde tam kontrole sahip olursunuz.

Ayrıca, yedekleme çözümünüzün çalıştığından emin olmanın iyi bir yoludur. Manuel yedekleme yapmak ve bunu son otomatik yedeklemeyle karşılaştırmak her zaman iyi bir fikirdir. Aksi takdirde, otomatik çözümünüz bir günlük planlanmış yedeklemeyi kaçırmış olabilir ve o gün bloğunuzda şimdiye kadarki en iyi makaleyi yazdıysanız ve aniden tüm verileri kaybettiyseniz bu gerçek bir sorun olabilir. WordPress Kodeksi, sitenizi manuel olarak nasıl yedekleyeceğiniz konusunda ayrıntılı talimatlar içerir.

WordPress Yedekleme Kuralları Nelerdir?

Hangi tür yedekleme çözümünü seçerseniz seçin, her durumda uymanız gereken birkaç kural vardır:

  • Herhangi bir güncelleme yüklemeden önce web sitenizin veri tabanını daima yedekleyin,
  • Web sitenizin veya bloğunuzun ne sıklıkla güncellendiğine bağlı olarak bir yedekleme planı oluşturun,
  • Herhangi bir veriyi yedeklerken olduğu gibi, üç yedeklemeyi üç farklı formatta veya konumda saklayın. WordPress kodu, veritabanı yedeklerinizi e-posta hesabınıza, harici sabit sürücünüze ve DVD’ye kaydetmenizi önerir,
  • Yalnızca siteniz için değerler içeren eklentileri kaydedin. Spam filtreleri ve istatistiksel eklentiler, veritabanına çok sayıda gereksiz bilgi ekler ve bu da yedekleme dosyalarınızın boyutunu önemli ölçüde artırabilir,
  • Kullandığınız otomatik yedekleme araçlarının arızasına karşı sigorta olarak zaman zaman manuel yedekleme gerçekleştirin.

Bu yönergelere uymanız, güvenilir bir yedekleme sistemi oluşturmanıza yardımcı olacaktır, böylece bir daha asla bilgi kaybetme konusunda endişelenmenize gerek kalmayacaktır.

Bilgi kaybını önlemenize ve sitenizin sorunsuz çalışmasını sağlamanıza yardımcı olacak veri yedekleme eklentileri şu şekildedir:

BackupBuddy

BackupBuddy, WordPress site sahipleri için eksiksiz bir çözüm sunan iThemes’ten bir yedekleme eklentisidir. Yalnızca sabit sürücünüzde değil, çeşitli kaynaklarda bir yedekleme oluşturmanıza olanak tanır. Tek düğmeli bir çözüm sayesinde yedeklemeler çok hızlı ve kolay bir şekilde oluşturulabilir. Sadece nerede yedeklemek istediğinizi ve ne sıklıkla yapılması gerektiğini seçin. Bu premium bir eklentidir.

Ayrıca, sınırsız sayıda sitenin verilerini yedeklemenize, ömür boyu tüm güncellemeleri hiçbir ek ücret ödemeden almanıza ve destek hizmetlerini bir yıl boyunca kullanmanıza olanak tanıyan bir BackupBuddy Gold sürümü de bulunmaktadır.

UpdraftPlus

Diğer bir seçenek ve tamamen ücretsiz olan UpdraftPlus isimli eklentidir. Bu eklenti çok basit ve bir sürü özellikle sizi şaşırtmıyor. Desteklediği Rackspace, Amazon Web Services, Dropbox, FTP, e-posta yedeklerini aynı zamanda çalışan Google Drive, openstack ve diğer depolama çözümleri vardır.

Bu özelliklerin yanı sıra, ek güvenlik için veritabanı şifrelemesi de sunar. Ayrıca, daha hızlı yedeklemeler için çok büyük siteleri birden çok arşive bölebilirsiniz. Ve bir siteyi bir yedekten geri yüklemeniz gerekirse, bu arşivleme yöntemi geri yükleme işlemini çok daha hızlı tamamlamanıza olanak tanır.

BackUpWordPress

BackUpWordPress, WordPress sitenizin yedeklerini otomatik olarak oluşturmanıza izin veren başka bir popüler eklentidir. Dosya ve veritabanı yedeklemelerini çalıştırmak için kendi zamanlamanızı oluşturabilmeniz için bir zamanlayıcı içerir. Kurulumu ve kullanımı kolaydır.

Ancak, yedeklerinizi sabit sürücünüz veya e-postanız dışında bir yerde saklamak istiyorsanız, satın almanız gerekir

BackUpWordPress, Google Drive ve Dropbox dahil olmak üzere belirli bulut depolama hizmetleri için uzantılar sunar. Ya da tam paketi satın alabilir ve sitenizi istediğiniz zaman ve istediğiniz yerde yedekleyebileceğinizi bilerek kendinizi güvende hissedebilirsiniz.

Duplicator

Teknik olarak, bu bir site taşıma eklentisidir. Ancak Duplicator, yedekleme çözümü olarak da kullanılabilir. Burada listelenen diğer eklentilerde olduğu gibi, yedekleme yapmak o kadar kolay değildir. Sizden bazı teknik beceriler isteniyor.

Duplicator, temel yedekleme seçeneklerini destekler ve yedeklemeleri otomatik olarak başlayacak şekilde programlayamazsınız, bu önemli bir dezavantajdır. Bununla birlikte, sitenizi taşımak istiyorsanız, bu eklenti çift kullanımlı bir geçiş çözümü olarak da kullanılabilir.

VaultPress

Bu yedekleme çözümü WordPress ekibindeki kişiler tarafından geliştirildiğinden, oldukça güçlü bir araçtır. Sitenizi her gün otomatik olarak yedekleyecek şekilde yapılandırabilirsiniz. Ayrıca yedeklerdeki verileri çok kolay bir şekilde geri yükleyebilir ve istediğiniz zaman indirebilirsiniz. Ancak, eklenti için aylık bir ücret ödemek durumundasınız.

GeriWPup

WordPress sitenizi kolayca yedekleyebileceğiniz ücretsiz eklenti olan BackWPup’ı da düşünebilirsiniz. Sabit sürücünüze, FTP sunucunuza veya e-postanıza yedeklemeler oluşturmanıza olanak tanır, ayrıca Dropbox ve Rackspace gibi bulut depolamayla da çalışır. Otomatik yedeklemeleri planlayabilir, yedeklemelerden geri yükleyebilirsiniz.

WP-DB-Yedekleme

Sadece WordPress veritabanınızı yedeklemeniz gerekirse, WP-DB-Backup eklentisi bunun için hem ücretsiz hem de mükemmel bir çözümdür. Sitelerini çok sık güncellemeyenler veya bloglarında görsel kullanmayanlar için iyi bir seçenek olabilir. Veritabanı yedeklemelerini planlayabilir, yedeklemeden geri yükleyebilir, hatta PhpMyAdmin’e girememeniz durumunda veritabanını manuel olarak yedekleme seçeneğiniz bile vardır.

Dropbox’a WordPress Yedekleme

Deneyebileceğiniz başka bir ücretsiz eklenti, Dropbox için WordPress Yedekleme’dir. Bu çözüm yalnızca Dropbox kullanan veya kullanmak isteyenler içindir. Yedeklemeleri planlayabilir ve verileri Dropbox hesabınıza otomatik olarak yükleyebilirsiniz. Veritabanınızı ve dosyalarınızı yedekleyebilirsiniz.

WordPress için Çevrimiçi Yedekleme

Yedeklerinizin güvende olduğundan emin olmak istiyorsanız, başka bir ücretsiz eklenti WordPress için Online Yedekleme’dir. İndirme ve yükleme sırasında verileri güvenli bir şekilde aktarabilmeniz için yedekleme verilerini şifreler.

Herhangi bir e-posta adresine, sitenizin sunucusundaki bir klasöre veya 100 MB boş depolama alanının kullanımınıza sunulduğu yedekleme teknolojisi veri merkezlerinden birine gönderilebilecek bir veritabanı ve dosya yedeklemesinin oluşturulmasını destekler.

Günlük veya haftalık yedeklemeler ayarlayabilir, bu yedeklemeleri istediğiniz zaman zip arşivi olarak indirebilir, özellikle hangi dosyaları yedeklemek istediğinizi seçebilir, spam yorumları yedeklemelerden hariç tutabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz.

Yorum Ekle

Yeşilce Mh. Dalgıç Sk. No:334418 Kağıthane / İSTANBUL
Sosyal Medyada Takip Et

Hızlı Menü

BumerangData bir İTÜ Çekirdek girişimidir.

© 2024 DijitalAjans.Info.tr. Tüm Hakları Saklıdır. | Powered By BUBERKA