Anasayfa Blog Wordpress WordPress Kurulumundan Sonra Yapılması Gereken Önemli Adımlar

WordPress Kurulumundan Sonra Yapılması Gereken Önemli Adımlar

WordPress’inizi kurdunuz, ancak her şey kurulumla bitmiyor. Kurulumdan sonra da yapmanız gereken önemli adımlar bulunuyor. Bu adımlar WordPress, güvenliği, Google’da üst sıralara çıkmak gibi önemli detaylarla ilgili. WordPress altyapılı site kurulumlarında yaptığım önemli adımları sizinle paylaşıyorum.

Giriş Bilgilerini Güvenli Tutmak

WordPress hack yöntemleri arasında en yaygın olanı şifre tahmini ile siteye admin olarak giriş yapmak. Bunun önüne geçmek için doğum tarihiniz, soyadınız veya buna benzer kolaylıkla tahmin edilebilecek parolalardan uzak durmanız lazım. Bunun yerine kolaylıkla tahmin edilemeyecek karmaşık parolalar edinmeye çalışın. WordPress’in Kullanıcı Profili sekmesinde bir parola oluşturucu bulunuyor. Sistemden, otomatik bir parola oluşturmasını sağlayabilirsiniz.

  1. Kullanıcılar > Profiliniz sekmesine girin.
  2. Yeni Parola alanındaki Parola Oluştur butonuna tıklayın.

Sistem bu şekilde size tahmini zor, yeni bir parola oluşturacaktır. Bu parolayı kaybetmeyin ve kimsenin ulaşamayacağı bir yere not edin.

Bu içerik ilginizi çekebilir.

WordPress Admin Şifresini Değiştirme

Giriş Sayfanıza Ekstra Güvenlik

Tahmin edilmesi zor bir parola seçtikten sonra giriş sayfanızın güvenliği için giriş sayısını sınırlayın. Örneğin; 4 girişten sonra sizin belirleyeceğiniz birkaç dakika boyunca kullanıcı giriş yapamasın. İzinsiz giriş yapmaya çalışanlar içn caydırıcı bir özelliktir bu. Yanlış şifre girişiminden sonra eklenti, hesabı birkaç dakika boyunca bloke edecektir.

Permalink’leri Doğru Şekilde Ayarlama

Sitelerin URL yapısı hem Google için arama motorlarında, hem de kullanıcılarda olumlu etki yaratır. Bu nedenle Ayarlar > Permalinks bağlantısı altındaki URL ayarlarını iyi bir şekilde koordine etmemiz gerekir.

Hızlı Yüklenmeisni Sağlamak İçin Eklenti Kullanmak

Web sitenizin daha hızlı yüklenmesi için sıkıştırıcı ve cache (önbellek) eklentileri kullanıyorum. CSS, HTML, JS optimizasyon ve cache eklentileri site hızını yüksek derecede artırabiliyorlar. Bunun da SEO’ya birebir etkisi var elbette. CSS, JS ve HTML sıkıştırma ve optimizasyon için Autoptimize, WordPress cache eklentisi olarak Fastest Cache eklentisini kullanıyorum.

SEO Eklentisi

Kısa adı SEO olan arama motoru optimizasyonu web sitenizin bilinirliğini artırmak için en önemli terimdir diyebiliriz. Google gibi büyük arama motorlarında üst sıralara çıkmanın en temel koşulu, hatta stratejisi sitenin arama motoru optimizasyonunu doğru bir şekidle yapmaktır. Bu durumda siteniz daha fazla trafik çeker.

WordPress, varsayılan olarak SEO optimize edilmiş olarak gelmiyor. Daha iyi SEO oranları için, benim gibi birçok WordPress kullanıcısının da kullandığı SEO eklentisi olan Yoast SEO eklentisini tavsiye ederim. Ücretsiz versiyonun da çok faydalı olduğu Yoast SEO, sitenizin tüm SEO ayarını yapabilecek kapasitede bir eklentidir.

Bu içerik ilginizi çekebilir.

WordPress

Sitenin Hızlı Yüklenmsini Test Etme

Tüm bu aşamalardan sonra web sitenin ne kadar hızlı yüklendiğini test etmek gerekiyor. Site hızını ölçen web siteleri bu konuda oldukça faydalı olabiliyor. Neyin site hızına etki ettiğini görebiliyor ve bu sorunların üstesinden gelerek daha hızlı bir siteye sahip olabiliyorsunuz. Tabii ki bu düzenlemelerin hem Google, hem de Alexa değerlerine olumlu etkisi oluyor.

Bu içerik ilginizi çekebilir.

Web Sitesinin Hıznı Test Etmek

Yedekleme Eklentisi Kurulumu

Siteniz ne kadar randımanlı çalışıyor olursa olsun, hosting firmanız ne kadar güvenli olursa olsun, dijital dünyada her zaman beklenmedik aksaklıklarla karşılaşabiliyoruz. Herhangi bir sorun karşısında haftalarca uğraştığımız, geç saatlere kadar daha iyisi olsun diye çabaladığımız web sitemize gelebilecek herhangi bir zarar karşısında, sitenin yedek dosyaları hayat kurtarır. Yedekleme için WordPress’te mutlaka bir eklenti kurmalıyız. Ben UpdraftPlus eklentisini kullanıyorum. bu eklenti ile WordPress’te belirlediğimiz sürelerde otomatik yedekleme almak mümkün olabiliyor. Üstelik bu yedekleri ister mail adresinize gönderilmesini isterseniz Google Drive ya da Dropbox’a otomatik yüklenmesini de sağlayabilirsunuz.

Google Analytics’i Yükleyin

Siteyi kurduktan sonra Google Analytics kodunu siteye yapıştırmanız gerekiyor. Böylece site trafiği verilerinin Google’ın bu ücretsiz hizmetinden faydalanarak tutabilirsiniz. Site istatistiğini kapsamlı bir şekilde tutabilmek için Google Analytics önemli bir yer tutuyor. Böylece sitenizde olup bitenleri, trafik akışını tüm ayrıntılarıyla görebilir, kullanıcı istatistikleri hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Yorum Ekle

Yeşilce Mh. Dalgıç Sk. No:334418 Kağıthane / İSTANBUL
Sosyal Medyada Takip Et

Hızlı Menü

BumerangData bir İTÜ Çekirdek girişimidir.

© 2024 DijitalAjans.Info.tr. Tüm Hakları Saklıdır. | Powered By BUBERKA