Anasayfa Blog Genel VirtualBox ile Adım Adım Windows 11 Kurulumu Nasıl Yapılır?

VirtualBox ile Adım Adım Windows 11 Kurulumu Nasıl Yapılır?

VirtualBox ile sanal makineye adım adım Windows 11 işletim sistemi nasıl kurulur? Windows hatalarının çözümü nedir? Microsoft Windows 11 ISO dosyası nasıl indirilir? VirtualBox ile sanal bilgisayara Windows 11 kurulumu nasıl yapılır?

Microsoft Windows 11 ISO dosyası indirme

Windows 11’i sanal diskte kurmak için VirtualBox programını kullanacağız. Önceki videolarımda VirtualBox’ın nasıl kurulduğunu göstermiştim. Dolayısıyla şimdi bilgisayarımızdaki kurulu VirtualBox’ı kullanarak Windows 11 kurulumunun nasıl yapıldığını göstereceğim. Tabii Windows 11 kurulumuna başlayabilmemiz için bilgisayarımızda bir Windows 11 ISO dosyası olması gerekiyor.

[postlink id=”6393″ title=”Boot Edilebilir Flaş Disk Nasıl Hazırlanır?”]

Sanal makine oluşturma

Önce yeni bir işletim sistemi kuracağımız için, VirtualBox’ta Yeni butonuna tıklıyoruz. Tanımlamada faydalı olması açısından belirleyebildiğiniz bir isim, Windows 11 kuracağımız için buraya Windows 11 yazıyorum. Tür kısmında, hangi işletim sistemini kurmak istiyorsak onu seçiyoruz ve sonra da kurmak istediğiniz işletim sistemini burada seçiyoruz. İleri butonuna tıklıyorum. Burada da belirtildiği gibi bellek boyutunu ayarlayacağız. Benim bilgisayarım 32 GB RAM’e sahip, ancak bu işletim sistemini kurabilmek için önerdiği bellek boyutu 4096 MB yani 4 GB. Windows 11 kuracağımız için ve rahat bir şekilde çalışabilmeniz için önbellek boyutunu bir miktar artırabiliriz.

6 GB’lık bir bellek boyutu uygundur. İleri butonuna tıklıyorum, yeni bir sanal disk oluşturma ihtiyacımız olduğu için de ikinci seçeneği seçiyoruz. Şu anda sanal bir disk oluşturacağız ve bu 80 GB’ı da bizim şu anda kullandığımız ana diskin içerisinden alacak. Oluştur butonuna tıklıyorum.

Disk dosyası türü seçeneklerinden, varsayılan olan VDI seçeneğini seçelim ve İleri butonuna tıklayalım tekrar. Sonrasında, Değişken Olarak Ayrılan seçeneğini seçiyoruz, zaten varsayılan olarak bu seçenek geliyor. İleri butonuna tıklıyorum ve sonra da Dosya Yeri ve Boyutu adında bir sayfa gelecek. Bu da az önce belirttiğimiz, 80 GB’lık bir alan ayırmasını istediğimiz için, şu anda 80 GB görünüyor.

Varsayılan özelliklerle bilgisayarımızı kurmuş olduk. Şu anda henüz Windows kurulu değil, Windows’u henüz kurmadık. Ancak tipik bir bilgisayar gibi tüm özelliklerini burada görebiliyoruz. Bilgisayarımızı kurduktan sonra, şimdi de işletim sisteminin yani Windows 11’i kurmaya geldi sıra.

Windows 11 işletim sistemi kurulumu

Yukarıdaki seçeneklerden Başlat butonuna tıklıyorum. Bu şu anda güç kapalı denilen bilgisayarı başlatacak. Başlat butonuna tıkladığımızda böyle bir sayfayla karşılaşacağız. Bu sayfadan microsoft.com adresinden indirdiğimiz Windows 11 ISO dosyasını çağıracağız. Hemen şuradaki küçük ikona tıklıyorum, sonra da Ekle butonuna tıklıyorum ve bilgisayarımızdaki ISO dosyasını, Windows 11 ISO dosyasını seçip, Open butonuna tıklıyorum ve sonra da Başlat butonuna tıklıyorum.

Windows 11 işletim sistemi kurulumu sırasından karşılaşılan hatalar

  • AMD-V is disabled hatası çözümü: Böyle bir hatayla karşılaşırsanız eğer, yapmamız gereken bir ayar vardır demektir. AMDV is Disabled diyor. Bunu düzeltmemiz gerekecek. Bu hatanın nedeni Task Manager’daki performans sekmesine geldiğimizde ve Virtualisation kısmının Disabled olması. Bunu aktifleştirmemiz gerekecek. Bunu da Bot ekranından yapacağız. Yapacağımız işlem bilgisayar açılırken Boot ekranına gidip SBM modunu. Enable olarak değiştirmek olacak.
  • Startup.nsh hatası çözümü: Şimdi Başlat butonuna tıklıyorum. Bu butona tıkladığınızda böyle bir hatayla karşılaşırsanız eğer ayarlardan bir düzenleme yapmanız gerekecek. Bu ekranı kapatıyorum. Çarpı butonuna tıklayarak ve makinenin gücünü kapat butonuna tıklayarak tamam butonuna tıklıyorum Az önce oluşturduğumuz seçeneğin üzerine sağ tıklıyorum Ayarlar seçeneğini seçiyorum. Burada Sistem’in altına gelip EFI etkinleştir kısmının seçili olduğunu göreceksiniz. Bunu iptal ediyorum. Sonrasında Tamam butonuna tıklıyoruz Tekrar başlat butonuna tıkladığımızda. Windows 11’in başarılı bir şekilde başlatılacağını göreceksiniz.

Bu bilgisayar Windows 11’i çalıştıramaz. Bu bilgisayar Windows’un bu sürümünü yüklemek için gereken en düşük sistem gereksinimlerini karşılamıyor hatası çözümü: Gördüğünüz gibi Windows 11 kurulum ekranına ulaştık Bundan sonraki ayarlar standart Windows kurulum ayarları. Bunları da beraber yapacağız. Tabii ki. Dilimizi seçtikten sonra sonraki butonuna tıklıyorum Ve şimdi Yükle butonuna tıklıyoruz Windows’u etkinleştir kısmı gelecek. Biz deneme yaptığımız için ürün anahtarım yok diyerek bu ekranı geçebiliriz. Burada hangi sürümünü kurmak istiyorsanız onu seçiyorsunuz. sonra da sonraki butonuna tıklıyoruz. Böyle bir hatayla karşılaşabiliriz. Bu hatanın çözümünü de şu şekilde göstereceğim Makineyi kapatıyorum, kapattığımızda ve tekrar başlattığımızda hiçbir şey yapmadan klavyeden Shift ve F10 tuşlarına basalım Bu tuşlara bastığımızda cmd.exe’yi çalıştırmış olacağız.

Buraya Regedit yazıyorum ve Enter butonuna tıklıyorum. Şimdi beraber sırasıyla. yapılması gerekenleri yapalım. Local Machine > Sistem > Setup‘a gireceğiz, Setup’ın üzerine sağ tıklıyorum ve yeni seçeneğini seçerek anahtar ya da ingilizce kullanıyorsanız Key seçeneğini seçiyorum ve oluşturduğumuz bu anahtar ismine de LabConfig diyorum.

Enter’a basabiliriz şimdi de bu alana sağ tıklıyorum New diyerek 32 bit değerinde DWORD‘ü seçiyorum. BypassTPMCheck yazıyorum. Nasıl yazdıysam o şekilde yazmalısınız. Büyük harfleri büyük harf şeklinde yazmamız gerekiyor. Enter’a basıyorum ve tekrar Enter’a basarak değer verisini 1 olarak değiştiriyorum.

Şimdi bir benzerini yapacağız Tekrar new diyerek DWORD 32‘yi seçiyorum. BypassSecureBootCheck yazıyorum ve bunun özelliklerine girerek değer verisi olarak 1 yazıyorum. Şu kısmı biraz genişletelim, daha rahat görmek açısından. Bu işlemleri yaptıktan sonra bu ekranı kapatabiliriz ve Command sayfasını da kapatalım ve şimdi tekrar yüklemeye devam edelim.

Sanal bilgisayara Windows 11 kurulumu

Sonraki butonuna tıklıyorum. Şimdi yükle butonuna tıklıyorum, Ürün Anahtarım Yok linkine tıklıyorum. Windows 11 Pro’yu seçerek sonraki butonuna tıklıyorum, ve gördüğünüz gibi az önce geçemediğimiz aşamayı geçmeyi başardık. Kabul ediyorum ve sonraki butonuna tıklıyorum ilk defa yükleme yapacağımız için Upgrade yapmamıza, yani yükseltmemize gerek yok. Bu nedenle yalnızca Windows’u yükle seçeneğini seçiyoruz. 80 GB’lık bir alan ayırmıştık ve dolayısıyla burada da 80 GB’ı görüyoruz. Eğer bu 80 GB’ı da farklı bölümlere bölmek isterseniz, Yeni diyerek bölümlemeyi yapabilirsiniz. Direkt olarak 80 GB’ın üzerine kuracağımız için, hiçbir aşamaya gerek kalmadan, direkt olarak Sonraki butonuna tıklıyoruz. Ayırdığımız 80 GB’ın içerisinde yeni bir disk oluşturacak ve o diskin içerisine Windows 11 kurulumunu yapmaya başlayacak. Yükleme işlemi sona erdi, Windows yeniden başlatılıyor.

Windows yüklendi. Son olarak bunun ayarlarını yapmaya geldi. Türkiye seçiyoruz. Evet butonuna tıklıyoruz, klavyemizi seçiyoruz. Tekrar Evet butonuna tıklıyoruz. İkinci bir klavye düzeni eklemek isteyip istemediğimizi soruyor. Eklemek istemediğimiz için Atla butonuna tıklıyoruz ve bilgisayarımıza bir isim vermemizi istiyor. Windows 11 diyorum. Burada bilgisayarımızın ayarını seçiyoruz. Bireysel bir bilgisayar olacaksa, Kişisel Kullanıma Yönelik Ayarlama seçeneğini seçeceğiz. Sonra Microsoft hesabımıza giriş yapmamızı istiyor. Ancak ben giriş yapmayacağım. Dolayısıyla oturum açma seçenekleri arasında Çevrim Dışı Hesap‘ı seçiyorum. Böylece giriş yapmama gerek kalmıyor. İsmimi ve parolayı da giriyorum. Bunları hızlı geçebiliriz. Kabul Et butonuna tıklıyorum. Ve sonunda, tüm engellere rağmen Windows 11’i kurmayı başardık. Windows’un arayüzü bu şekilde. Tıpkı gerçek bir bilgisayar gibi, bu sanal bilgisayarda da istediğiniz işlemi yapabilmeniz mümkün.

Yorum Ekle

Yeşilce Mh. Dalgıç Sk. No:334418 Kağıthane / İSTANBUL
Sosyal Medyada Takip Et

Hızlı Menü

BumerangData bir İTÜ Çekirdek girişimidir.

© 2024 DijitalAjans.Info.tr. Tüm Hakları Saklıdır. | Powered By BUBERKA