Google Data Studio Kullanımı

Google Data Studio Kullanımı

Google Data Studio’ya Geçmek: Gerçek vakitli raporlama, iletişim ve paylaşılabilirlik ile hareketli gösterge panoları pazarlamacılar için vakit tasarrufu sağlar ve müşterileri bilgilendirir. Pek çok ajans ve pazarlamacı hala eski okul statik raporlamasını kullanıyor. Gelişmiş paylaşılabilirlik ve anlık analitikle, hareketli gösterge panolarına geçme zamanı geldi. Piyasada çoğu gösterge panosu alternatifi var, fakat bu yazı için Google Data Studio’ya (GDS) odaklanacağım. Diğer alternatifler genellikle pahalıdır, özelleştirilmesi zor ve veri bağlantılarında daha az esnektir. GDS bedavadır, genel olarak iyi performans gösterme eğilimindedir ve bununla bununla kıyaslamamın nedeni.

Google Data Studio Nedir ? Ücretsiz Örnek Data Studio Şablonları | by  İsmail Büyükarslan | Medium

Dinamik panolar için temel avantajlar

Gerçek vakitli raporlama: Her ayın sonucunda yapılan statik aylık rapor eder aksine, GDS anlık raporlama sağlar. Bazı veri kaynakları her 15 dakikada bir yenilenir, başkaları ise daha uzundur, fakat fazlası kaynak için gecikme 12 saatten çok değildir. Rapor tarihleri, bir önceki ayı ya da dilediğiniz rastgele bir vakit dilimini görüntülemenizi sağlayarak hemen değiştirilebilir.

Etkileşim: Dinamik vakit dilimleri dışında, raporu ebatlara göre filtrelemek üzere de ayarlayabilirsiniz. Bir düğmeyi tıklatarak, bütün grafik ve tabloları sadece cihazlar ya da trafik kaynakları doğrulusunda filtrelenen trafiği gösterecek biçimde ayarlayabilirsiniz. Görüntüleyici gösterge panosu ile iletişime girebilir ve daha çok detaya inebilir.

Şablonlar: Muhtemelen GDS’nin en kuvvetli özelliği, veri kaynaklarınızı sahip olunan şablonlara bağlayabilmesidir. Ajans olarak, bu bir şablonu kullanabileceğiniz ve çok sayıda müşteri için kopyalayabileceğiniz manasına gelir. Statik vasıtalar genellikle beraber gelir iken, GDS bedava ve piyasaya açık bulunduğu amacıyla, şablonlarını meydana getiren ve paylaşan geniş bir üçüncü doğrultu kullanıcı tabanı bulunmaktadır. Google Data Studio, topluluktan her bireyin kullanabileceği şablonlar verir.

Fiyatlandırma: Bir Google ürünü olan GDS, statik raporlama vasıtalarının birçoğunun maliyetli bulunduğu hallerde kullanmakta serbesttir. GDS ile rastgele bir Google ürün entegrasyonu için, üçüncü bir doğrultuda gereksiniminiz yoktur. Fakat, Google dışındaki başka veri kaynaklarını entegre etmek istiyorsanız, çoğu zaman bir bedeli olur.

Üçüncü taraf bağlayıcılar: Üçüncü taraf bağlayıcılar paraya mal olurken, GDS’yi çok detaylı platformlara bağlamanıza izin veren daha fazla kullanılabilirlik sağlarlar. GDS’nin makale yazarken 100’den çok konvektörü bulunmaktadır.

Paylaşılabilirlik: Statik rapor genellikle PDF ya da Excel dosyası olarak e-postayla gönderilir. Yazdırılabilir bir dosya oluşturmanın ötesinde, GDS dilerseniz bir bağlantı ve şifre koruması ile paylaşılabilir.

Müşteriler İçin Şeffaflık: Bir müşteri istediği zaman giriş yapabileceği zaman, müşteri ile ajans arasında daha çok şeffaflık bulunmaktadır. Hem de müşteriye bütçelerinin nerede ve nasıl harcandığını bildikleri hususu ile ilgili daha büyük bir denetim duygusu sunar.

Pazarlamacılar İçin Zaman Tasarrufu: Çalışmanızı şekillendirme ve aniden çok müşteri arasında paylaşma yeteneği çok verimlidir. Önceden hazırlanmış bir şablon kullanmak ((çok sayıda ücretsiz ve düşük maliyetli şablon vardır), kendi yeni raporlarınızı geliştirmekten sizi kurtarır. Paylaşım seçenekleri ayrıca her ay e-posta gönderme, izleme ve izlemede zaman kazandırır.

Sınırlamalar

Bazı ajanslar Excel’de veri hesaplamalarında belirli esnekliklere sahip olabilecek statik raporlar çalıştırır. Ancak bunlar genellikle GDS’de yapılabilir. Asıl mesele diğer İş Zekası araçlarına kıyasla sınırlamalarıdır. Örneğin, veri hazırlama ve harmanlanmış verilerin GDS’de iyileştirilmesi gerekir. Ayrıca, içerik işlemeyi daha sorunsuz hale getirmek için daha iyi bir içerik yönetim sistemine ihtiyacı var. Ancak, bu başka bir makale için bir konu. Dijital pazarlama raporlama amaçları için ve özellikle hızlı ve kolay bir şekilde kalkıp çalışmak isteyenler için, GDS hala pazardaki en iyi araçtır.

Başlamak

Bir şablon seçerken, dikkatlice düşünülmesi gerekenler şunlardır:

  • Veri bağlantısı ve entegrasyon
  • İlgili görselleştirme ile veri sunumu (çizelge ve tablolar)
  • Hikayenizi anlatacak ve doğru akışı sağlayacak bir arka plan teması

İhtiyaçlarınızla eşleşen şablonlar oluşturulmuş olabilir. Ancak olmasa bile, mevcut şablonlarda yapılan ayarlamalar genellikle kolaydır ve hızlı bir şekilde başlatılabilir. GDS’de dinamik şablonlarla başlamak için başkaları tarafından daha önce yapılmış olan çalışmaları geliştirin.

Yorum Ekle

Yeşilce Mh. Dalgıç Sk. No:334418 Kağıthane / İSTANBUL
Sosyal Medyada Takip Et

Hızlı Menü

BumerangData bir İTÜ Çekirdek girişimidir.

© 2024 DijitalAjans.Info.tr. Tüm Hakları Saklıdır. | Powered By BUBERKA