Anasayfa Blog Reklam Yönetimi Facebook Ortak Reklamlar(Collaborative Ads)Nedir? Nasıl Çalışır?
Facebook Ortak Reklamlar(Collaborative Ads)Nedir? Nasıl Çalışır?

Facebook Ortak Reklamlar(Collaborative Ads)Nedir? Nasıl Çalışır?

Facebook, markadan markaya ortaklıkları en üst düzeye çıkarmaya yardımcı olmak için Ortak Reklamları tanıttı. Bu yeni reklam türü artık dünyadaki tüm reklamverenler tarafından kullanılabilir şekilde.

Facebook CPAS (Ortak) Reklam Modeli Nedir? | IdeaSoft

Ortak Reklamlar(Collaborative Ads) Nedir?

Facebook, ortak reklamlar(collaborative ads) markaları ve perakendeciler arasındaki işbirliğini geliştirdiği için ortak reklamlar olarak adlandırılmaktadır.

Facebook ortak reklamlar (CPAS reklamları) sayesinde markalar iş birliği içerisinde olduğu markanın ürün katalogunu kullanarak ürünleriyle ilgili dinamik reklamlar oluşturabilir ve yatırım geri dönüşünü artırabilir.

Bunu bir örnek üzerinden açıklamak gerekirse; bir ayakkabı markası olan X markası ürünlerini abc.com üzerinden sattığını düşünelim. X markası facebook reklamlarında abc.com markasına sattığı ürünleri kapsayan bir ürün kataloğu kullanarak abc.com’a trafik yönlendirmesi yapmaktadır. Kullanıcı facebook reklamına tıkladığında abc.com sitesine veya mobil uygulamasına yönlenir ve satın alma döngüsü içerisine girerek alışveriş yolculuğu başlar.

Buna ek olarak, ilgili perakende firmasının Facebook pixeli üzerinden oluşturmuş olduğu hedef kitleleri ilgili satıcının Business Manager hesabıyla paylaşabilir ve o kitleyi hedefleyebilir. Buna örnek vermek gerekirse; x markasının ürünlerini inceleyenler ve satın almayanlar gibi bir kitle oluşturulup x markasıyla paylaşabilirsiniz. X markası da bu kitleyi hedefleyerek ilgili product setiyle bir reklam oluşturabilir.

Ortak Reklamlar(Collaborative Ads) Nasıl Çalışır?

CPAS Reklamlarını kullanmak için, katılan perakendecilerin Facebook tarafından whitelist edilmesi gerekir.

İlgili katalog segmentini kullanarak marka, tüketicileri doğrudan perakendecinin web sitesinde veya uygulamasındaki ürünlerine yönlendiren dinamik reklamlar kullanarak performans pazarlama kampanyaları oluşturabilir. Dinamik reklamlar, web sitenize, uygulamanıza veya çevrimiçi başka bir yere ilgi duyduklarını belirten envanteri teşvik eder ve bu kişileri kataloğunuzdaki öğelerden otomatik olarak oluşturulan reklamlarla yeniden hedefler.

Bir kullanıcı bir marka tarafından oluşturulan bir ortak reklamını tıkladığında, doğrudan satın alma yapabileceği iş ortağı satıcısının web sitesine veya uygulamasına yönlendirilir. Bu yeni reklam biçimi, markaların kampanyalarının dönüşümler üzerindeki etkisini ölçmesini sağlar.

Facebook Ortak Reklamlar ile 2 adet kampanya modeli üzerinden ilerlebiliyor. Bunlar Dönüşüm ve Katalog Satışları kampanya modelleri. Benim bu zamana kadar edindiğim deneyime göre Katalog Satışları reklam modelinin daha yüksek yatırım getirisi ile sonuçlandığını gözlemledim. Tabi bu deneyim sektörden sektöre ve markadan markaya değişkenlik gösterecektir.

Avanajları Neler?

  • Facebook ortak reklamlarının avantajlarından biri, işbirliğinin güvenli bir şekilde yapılmasıdır. Her iki marka da birbirinin hesabına erişimi oduğu için yapılan reklamları inceleyebiliyor, gerektiğinde geribildirimde bulunabiliyor.
  • Facebook ortak reklamları ile dinamik kampanyaların erişimini genişletebilir ve daha fazla potansiyel müşteriye ulaşabilirsiniz. Sonuç olarak, İnternet’te daha fazla satış yapabilirsiniz.
  • Geniş bir ekibininiz yoksa belirli markalar üzerinde yapacağınız kampanyaları yönetme konusundaki operasyonel yükü üzerinizden atmış olursunuz.

Tavsiye Ettiğim Hedefleme Türleri

  • Ürün İnceleyenler ama Alışveriş Yapmayanlar Son 30 Gün
  • %1-%2-%3 benzer hedef kitleleri ayrı ayrı hedefleyin.
  • Perakende markasının Facebook ve Instagram sayfalarıyla etkileşim kurmuş/takipçi kitlelerini mutlaka hedefleyin.

İşinize Yarayacak Bilgiler

  • Katalog satışları kampanyo modelini kullanın ve veri toparken sepete ekle optimizasyonuyla başlayın. En az 30-50 dönüşüm (satış) elde ettiğinizde, bu ideal olarak satın alma optimizasyonuna geçebileceğiniz zamandır. Veri toplarken ve performansı ölçerken esasen dönüşüm hunisini yukarı veya aşağı hareket ettirin.
  • Kampanyalarınızı optimize etmek ve bütçe değişikliği yapmak için kampanyalarınıza zaman tanıyın. Yapay zekanın reklamı öğrenme süresi tamamlamadan herhangi bir değişiklik yapmayın.

Yorum Ekle

Yeşilce Mh. Dalgıç Sk. No:334418 Kağıthane / İSTANBUL
Sosyal Medyada Takip Et

Hızlı Menü

BumerangData bir İTÜ Çekirdek girişimidir.

© 2024 DijitalAjans.Info.tr. Tüm Hakları Saklıdır. | Powered By BUBERKA