WordPress SSL Hatası Nasıl Çözülür?

WordPress SSL Hatası Nasıl Çözülür?

WordPress sitenizi SSL’ye geçirmek bazen beklenmeyen sorunlara yol açabilir. Mevcut olan web sitenize SSL ekliyorsanız ve hatalarla karşılaşıyorsanız o zaman şanslınız demektir. Her SSL/HTTPS etkin siteye kimlik tespiti yapabilmesi için benzersiz bir SSL sertifikası verilir. Eğer bir sunucu HTTPS kullanıyor gibi görünürse ve sertifikası eşleşmezse, çoğu modern ve güncel tarayıcı kullanıcıyı erişim sağlamaya çalıştığı web sitesine bağlanması konusunda uyaracaktır. WordPress’te karışık bir içerik hatası mı görüyorsunuz? WordPress’te SSL hatası nasıl düzeltilir?

WordPress’te ortaya çıkan karışık içerik hatası, yanlış SSL/HTTPS ayarlarından kaynaklanır. Bu durum web sitenizin işlevselliğini etkilemez fakat SEO ve kullanılabilirliği etkileyebilir. Google, genel olarak web güvenliğini iyileştirmek için tüm web sitesi sahiplerinin SSL/HTTPS kullanmasını önerir.

WordPress’te Karışık İçerik Hatası Nedir?

Web sitelerinin tüm http sürümlerinin güvenli olmadığı için WordPress’e SSL eklemeniz şiddetle tavsiye edilir.

SSL, sitenizden kullanıcılarınızın tarayıcılarına gönderilen verilerin çevresine fazladan bir güvenlik katmanı ekler. Arama motorlarının her biri web sitenizde bir SSL sertifikası kullanmanızı önerir.

En iyi WordPress barındırma şirketlerinin tümü, çeşitli barındırma planlarında ücretsiz olarak SSL sunar. Web barındırıcınız bunu sunmuyorsa, WordPress siteniz içinLet’s Encrypt aracılığıyla ücretsiz SSL alabilirsiniz.

Web sitenize başarı ile SSL uygularsanız, web sitenizin URL’sinin yanında internet tarayıcınızın adres çubuğunda yeşil bir asma kilit simgesi görünecektir.

Öte yandan, HTTP / SSL ayarlarınız doğru yapılandırılmadıysa, adres çubuğunda bir bilgi işareti veya kırık bir asma kilit simgesi göreceksiniz. Bu, web siteniz bir SSL sertifikası kullanıyor olsa bile, web sitenizdeki içeriğin bir kısmının hala HTTPS olmayan URL’lerden sunulduğu anlamına gelir.

Tarayıcılar tarafından sunulan inceleme aracı’nı kullanarak güvenli olmayan bir protokol üzerinden hangi içeriğin teslim edildiğini öğrenebilirsiniz. Karma içerik hatası ile ilgili, ayrıntılarla birlikte uyarı olarak her bir karma içerik öğesi için görüntülenecektir.

Manuel olarak düzeltebileceğiniz tek bir öğeyse, yazıyı veya göründüğü WordPress tema sayfasını düzenleyerek düzeltebilirsiniz. Fakat birçok durumda WordPress tarafından bu öğeler dinamik olarak eklenir ya da veritabanınızda saklanır. Bu durumda, hepsinin manuel olarak tespit edilmesi ve düzeltilmesi zor olacaktır.

WordPress’teki Karma İçerik Hatası Nasıl Düzeltilir?

WordPress’te SSL hatası nasıl düzeltilir? Konusunda yapılacak ilk şey, eklentiyi kurmak ve etkinleştirmektir. Eklentiyi etkinleştirdikten sonra, parametrelerini yapılandırmak için Ayarlar »SSL korumasız içerik sayfasına gitmeniz gerekir.

Bu eklenti, çeşitli düzeylerde karma içerik hata düzeltmeleri sağlar. WordPress blogunuzu güvence altına almak için bu birkaç ipucunu keşfedin:

1. Basit

Bu en hızlı yoldur ve tüm yeni başlayanlar için önerilir. Ortam kitaplığında yer alan komut dosyalarında, stil sayfalarında ve görüntülerde bulunan karışık içerik hatasını otomatik olarak düzeltir.

2. İçerik

Basit yöntem uyguladığınızda web sitenizde oluşan karma içerik hatasını düzeltmez ise, bu yöntemi denemelisiniz.

3. Widget’lar

Bu, içerik düzeyinde uygulanan tüm düzeltmeleri ve web sitenizde yer alan tüm WordPress widget’larına yüklenen varlıklar için isteğe bağlı bir düzeltmeyi içerir.

4. Yakala

Bu yöntem, web sitenizin her sayfasındaki her şeyi başlıktan alt bilgiye kadar alır ve HTTP protokolünü kullanan tüm URL’lerin yerini alır. Bu daha yavaştır ve sitenizin performansını etkiler.

5. Her Şeyi Yakalayın

Yukarıdaki seviyelerin uygulanmasında hepsi birden başarısız olursa, bu yöntemi denemenizde fayda vardır. Web sitenizde beklenmedik durumlara sebep olabilecek her şeyi düzeltmeye çalışır. Bu aynı zamanda performans üzerinde en olumsuz etkiye sahip olacaktır. İçerik yaması seviyesini seçtikten sonra, HTTPS keşif bölümüne kaydırmanız gerekir.

  • Burada, web sitenizdeki HTTP içeriğini nasıl keşfetmek istediğinizi seçebilirsiniz.
  • Bu varsayılan, çoğu web sitesi için çalışan bir WordPress özelliğidir.
  • Yukarıdaki diğer seçenekler, bir Cloudflare CDN, ardından nginx web sunucusu ve daha fazlasını kullanıyorsanız özellikle kullanışlıdır. Devam edin ve özel yapılandırmanıza bağlı olarak sitenize uygulamayı planladığınız yöntemi seçin.
  • Web sitenizdeki korumasız içerikle ilgili sorunların çözülüp çözülmediğini görmek için artık sitenize ulaşabilirsiniz. Ayrıca web sitenizi WordPress önbelleğini temizlediğinizden emin olduktan sonra ziyaret edebilirsiniz.
  • WordPress karışık içerik hatası devam ederse, eklenti ayarları sayfasını tekrar ziyaret edin ve ayar seviyelerini değiştirin.

Premium WordPress Eklentilerini Keşfedin

Modern bir görünüm oluşturmak, bloğunuzun veya web sitenizin yönetimini optimize etmek için diğer WordPress eklentilerini de kullanabilirsiniz. Bunu yapmanıza yardımcı olacak birkaç premium WordPress eklentisi kullanabilir ve web sitenizin yönetimi olarak zenginleştirebilirsiniz.

1. ARPrice

ARPrice, en esnek ve eksiksiz WordPress fiyatlandırma tablosu eklentisidir. 300’den fazla fiyat tablosu şablonu içerir ve benzersiz ve duyarlı fiyat tablolarının yanında karşılaştırma tabloları da oluşturmak için ihtiyacınız olan tüm araçları sağlar.

Etkileyici bir görsel düzenleyiciye ve ayarların gerçek zamanlı önizlemesine sahip güzel ve benzersiz bir WordPress eklentisidir. Bir şablon seçin ve ardından fiyatlandırma tablonuzu en küçük ayrıntısına kadar kişiselleştirmek için basit tıklamalarla araçları sürükleyip bırakın.

Sınırsız olarak renkleri, yazı tiplerini, simgeleri değiştirebilir, sütun ekleyebilir ve kendi resimleriniz ile şeritlerinizi ekleyebilirsiniz.

2. Slaido

Slaido, yaklaşık olarak 320 adet kaydırıcı şablon arasından seçim yapmanıza ve bunlardan birini birkaç tıklamayla sitenize aktarmanıza olanak tanıyan premium bir WordPress eklentisidir.

Bu, Slider Revolution için mükemmel bir şablon paketidir . Dolayısıyla, bu WordPress eklentisini tam olarak kullanabilmek için önce ikincisini yüklemeniz gerekir.

Başlıca özellikleri şunlardır: duyarlı kaydırıcı düzeni, kaydırıcıları içe veya dışa aktarma kolaylığı, düzenli güncellemeler, 7/24 müşteri desteği, sorunsuz ve süper harika animasyonlar, hızlı başlangıç ​​video eğitimleri, Google Yazı Tipleri desteği ve çok daha fazlası.

3. Portfolio X

Portfolio X, web sitenize bir portföy veya güzel galeri entegre etmenize yardımcı olan benzersiz bir WordPress eklentisidir.

Başlangıçta portföylere ve vitrinlere adanmış widget’lar sunar. Sayfalandırması ve projelerinizin ayrıntılarına adanmış bir sayfa, harika bir kullanıcı deneyimi sağlayacak ve SEO’nuzu geliştirecektir.

Yorum Ekle

Yeşilce Mh. Dalgıç Sk. No:334418 Kağıthane / İSTANBUL
Sosyal Medyada Takip Et

Hızlı Menü

BumerangData bir İTÜ Çekirdek girişimidir.

© 2024 DijitalAjans.Info.tr. Tüm Hakları Saklıdır. | Powered By BUBERKA