Anasayfa Blog SEO Teknik SEO Nedir? Adım Adım Teknik İç SEO Çalışması Yapın

Teknik SEO Nedir? Adım Adım Teknik İç SEO Çalışması Yapın

Teknik SEO kavramı, sitenizin etkili bir biçimde taranmasına yardım eden sunucu optimizasyonlarını ifade eder. Teknik SEO ile birlikte arama motorlarına erişebilir ve web sitenizi dizine ekleme işlemini bir sorun yaşamadan halledebilirsiniz. Teknik SEO’nun temel amacı web sitelerini optimize etmektir.

Teknik SEO Nasıl Yapılır?

1. SSL Kullanımı

SSL, şifre sistemi ile oluşturulan güvenlik teknolojisidir. SSL kullanımı yapan bir web sitesini kolaylıkla fark edebilirsiniz. Siteye ait URL adresi ‘http: //’ değil de ‘https: //’ adresiyle başlıyorsa bu sitede kesinlikle SSL vardır. Google tarafından da arama sonuçlarında SSL kullanımına yer veren web sitelerin tercih edilmesi, SSL kullanımını yaygınlaştırmıştır.

2. Siteleri Mobil Uyumlu Bir Şekilde Tasarlama

Duyarlı bir şekilde hazırlanan web sitesi tasarımları, kendisini otomatik bir şekilde ayarlar ve bunun sonucunda da herhangi bir cihazda kolaylıkla gezinilebilir ve okunabilir. Google, duyarlı bir web siteye sahip olmanın, çok önemli sıralama sinyali şeklinde değerlendirildiği konusunda mesajlar verir. Bu sebeple web sitenizin mobil, masaüstü veya tablet kullanıcıları tarafından iyi bir şekilde görüntülendiğinden emin olmalısınız.

3. Hız ve Performans Ayarlamaları

Web sitenizi hızlandırmak için kullanacağınız birçok yöntem vardır.

Bu yöntemleri ise şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Hızlı hosting tercih edin
  • Hızlı DNS sağlayıcısı kullanın.
  • Eklenti ve komut dosyalarının kullanımını azaltın.
  • CSS stil sayfası tercih edin.
  • Görüntü dosyalarını çok pikselli olmadan küçültün.
  • Sitenizin kodunu küçültün.
  • Web sayfalarınızı sıkıştırın.

Sitenizde bu yöntemlerin kullanımına yer verdiğinizde web siteniz hız kazanmış olacaktır

4. Tekrarlanan İçerik Sorunlarını Düzeltme

Tekrarlanan içerik, arama motoru algoritmaları ve kullanıcılar için son derece kafa karıştırıcı olabilir.

Bu yüzden tekrarlanan içerik sorunlarını şu yöntemlerle çözebilirsiniz:

  • CMS’nizin bir sayfanın ya da gönderinin birden fazla şekilde sürümünü yayınlamasını önleyin.
  • Kanonik bağlantı öğesini tercih edin.

Bu adımları uygularken yinelenen içerikleri düzeltme şansı elde etmiş olursunuz.

5. XML Site Haritası Oluşturma

XML site haritasının görevi, arama motorlarına her bir sayfanın nerede olduğunu anlatan bir yol haritasıdır. Bunun yanında XML site haritası sitenizdeki her sayfa için yararlı bilgiler içerir.

6. AMP’yi Etkinleştirme

AMP, Google destekli bir projedir. Sayfaların AMP sürümlerinin okunması ve paylaşılması çok kolaydır, bekleme süresi ve geri bağlantıların sayısını arttırmada büyük etkisi vardır.

7. Yapılandırılmış Veri İşaretlemesi

Yapısal veri işaretlemesi, içeriğin daha iyi bir şekilde anlaşılmasını kolaylaştırmak için web sitenize eklemiş olduğunuz koddur. Bu veriler, sitenizin dizine eklenmesine yardım edebilir ve daha ilgili sonuçlar alınmasını sağlar. İncelemelere yıldız derecelendirmesi yapabilmek adına yapılandırılmış verileri kullanabilirsiniz. Bu gelişmiş sonuçlar web sitenizin tıklanma oranını artırdığı gibi sitenize ek trafik de getirebilir.

8. Arama Konsollarına Eklemek

Google Arama Konsolu, Yandex Webmaster Araçları ve Bing Web Yöneticisi Araçları, sitenin arama motorlarına gönderilmesine yardım eden ücretsiz Google, Yandex ve Microsoft araçlarıdır. Bu araçların web sitenizi iyi bir şekilde tarayabilmeleri ve sonuçları da arama sonuçlarında görüntüleyebilmeleri için Google Arama Konsoluna, Yandex Webmaster Araçlarına ve Bing Web Yöneticisi Araçlarına XML site haritasını göndermelisiniz.

Teknik SEO ile web sitenizin sorunsuz olarak taranması için bazı kontrol ve ayarları optimize etmeniz gereklidir. Teknik SEO’nuzu doğru bir şekilde yapmış olduğunuzda, SEO denetimleri dışında herhangi bir şey yapmanıza gerek duyulmaz. Teknik SEO yapılabilmesi için yapılandırılmış veri ekleme ve sayfa hızı optimizasyonu gibi teknik bilgiler hakkında bilgi sahibi olmak gereklidir. Aksi durumlarda ise web siteniz istenilen potansiyele ulaşamaz hale gelir.

Yorum Ekle

Yeşilce Mh. Dalgıç Sk. No:334418 Kağıthane / İSTANBUL
Sosyal Medyada Takip Et

Hızlı Menü

BumerangData bir İTÜ Çekirdek girişimidir.

© 2024 DijitalAjans.Info.tr. Tüm Hakları Saklıdır. | Powered By BUBERKA