Anasayfa Blog SEO Sosyal Medya’nın SEO ile Bağlantısı Nasıl Kurulur?

Sosyal Medya’nın SEO ile Bağlantısı Nasıl Kurulur?

Günümüzde, hemen hemen her internet sitesinin bir sosyal medya hesabı bulunmaktadır. Bu hesapları web siteleriyle entegre bir şekilde yöneten işletmeler, sektörlerinde öne çıkma fırsatı yakalamaktadırlar. Çünkü sosyal medya etkinlikleri ile SEO, aynı organizmanın iki önemli fonksiyonu gibi işlev görmekte ve birbirleriyle uyum içinde çalıştıklarında, sitenizin başarılı bir şekilde yükselmesine engel olacak bir durum bulunmamaktadır. Peki, etkili bir sosyal medya ve SEO stratejisi nasıl oluşturulur? İşte bu konuda dikkat etmeniz gereken birkaç önemli nokta.

Sosyal Medya Profil Oluşturma

Arama motorları için güvenilir olmanın kriterlerinden biri, sosyal medya profilinizin ne kadar iyi optimize edildiğidir.

Bunun için;

  • Sosyal medya hesaplarında sizi veya markanızı anlatan “hakkımızda” kısmı işinize özgü, kısa ve doğru bilgiler içermelidir.
  • Bu açıklama içinde anahtar kelimeleri ölçülü olarak kullanabilirsiniz.
  • Sosyal medya hesabınızda firmanıza ait iletişim bilgileri, çalışma saatler, şehir/ilçe gibi bilgileri tam ve eksiksiz olarak verin.
  • Web sayfanızı ve sitenizi senkronize edin. Ziyaretçilerde kafa karışıklığı oluşmaması için, sosyal medya hesabınız ve site adınız aynı isimde olmalıdır. Profil fotoğrafınız, varsa logonuz olmalıdır. Bu şekilde insanlar nezdinde marka imajınızı güçlendirin.

Sosyal Medya Paylaşımlarında Özgün Olun

Firmaların sosyal medya hesaplarında en çok düştüğü hatalardan biri, pazarlama odaklı paylaşım ve bağlantılara yer vermesidir. Bu paylaşım türü takipçilerin en sevmediği türdür. Onun için profilinizi belli kategorilere ayırın ve takipçilerin ilgisini çekecek:

  • Bilgilendirici infografikler
  • Kurum içi fotoğraflar
  • Etkinliklerinizden fotoğraflar
  • Soru-cevap şeklinde paylaşımları ile doldurun.

Bunları yaparken, paylaşacağınız içerikleri ve görselleri sosyal medya platformunun yapısına göre boyutlandırın. Hem marka kalitenize katkısı olur, hem de sitelerin erişebilirlik algoritması bakımından daha çok kişiye ulaşabilir.

Bunları yaparak insanların daha fazla sayfanızda zaman geçirmesine neden olabilirsiniz ve sitenize doğru bir trafik oluşmasını sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medya Paylaşım Stratejisi

Sosyal medyada paylaşım kotası yoktur. Ama çok paylaşımın çok etkileşimler de bir ilgisi yoktur. Hele kurumsal kullanılan hesapların mutlaka bir paylaşım aralıklarına dikkat etmesi gerekmektedir. SEO uzmanları bu konuda, günde en fazla 5 paylaşımın ideal olduğunu belirtmektedirler.

Bu paylaşımlarda yorum ya da DM’den ulaşan insanlarla iletişim hızınız yine etkileşim açısından önemlidir.

Paylaşım saatleri için genelde, okul ve mesai, saatleri düşünülerek hazırlanmalıdır. Sosyal medyanın en çok kullandığı saatler genelde, iş-okul gidiş dönüş, mola ve akşam yemeği sonrası saatlerdir.

Diğer önemli bir nokta ise, arada bir dikkat çekici, ilgi uyandırıcı ama web sitenizle bağlantılı linkler taşıyan paylaşımlarla yapmaktır. Site linki taşıyan bu paylaşımlar, daha fazla kişiye ulaşmaktadır. Daha fazla kişiye ulaşan bu içerik, diğer web sayfaları ile bağlantı kurarak, backlink olarak sıralamanıza katkı sağlamaktadır.

Paylaşımlarınızın daha fazla kişiye ulaşması için, hedef kitlenize doğrudan ulaşabileceğiniz reklam seçeneklerini değerlendirin.

Geldiğimiz noktada, ticari hayat büyük oranda sosyal medya ile içine geçmiş durumdadır. Bu reklam ve pazarlama zeminini en iyi kullanma yolu, SEO’ya etki edecek bilinçte içerikler hazırlamaktır. Bunun işin kurallarına uymaktır. Yoksa gelişi iyi bir sonuç elde edebilmek mümkün değildir.

Sosyal meyanın bu gücünden faydalanmak ve arama sonuçlarında daha üstlere çıkmak için, doğru paylaşımlarla, takipçilerinizin taleplerini dinleyecek ve cevap verecek bir sistem kurmalısınız. Bu sistem SEO çalışmasını etkileyen tekil ziyaretçi sayınızı yükseltip, kişisel ya da ticari markanıza büyük katkı sağlayacaktır.

Yorum Ekle

Yeşilce Mh. Dalgıç Sk. No:334418 Kağıthane / İSTANBUL
Sosyal Medyada Takip Et

Hızlı Menü

BumerangData bir İTÜ Çekirdek girişimidir.

© 2024 DijitalAjans.Info.tr. Tüm Hakları Saklıdır. | Powered By BUBERKA