Anasayfa Blog Wordpress WordPress Araç Çubuğundaki Öğeler Nasıl Kaldırılır?

WordPress Araç Çubuğundaki Öğeler Nasıl Kaldırılır?

WordPress araç çubuğu veya diğer bir tabirle admin bar üzerindeki öğeler, eklediğimiz eklentilere ulaşımı kolaylaştıran, faydalı bağlantılar içeren öğelerdir. Ancak kullandığımız bazı eklentilerin araç çubuğunda görünmesini istemeyebiliriz. Çünkü fazla öğenin admin bara eklenmesi sayfanın görünümünü gittikçe daha karmaşık hale getiriyor. Araç çubuğunda gereksiz gördüğünüz öğelerin nasıl kaldırıldığına bir bakalım.

Öğenin Kimliğini Öğrenmek

Öncelikle kaldırmak istediğimiz öğenin kimliğini öğrenmemiz gerekiyor. Bunun için sayfanın kaynak koduna ulaşıp öğenin id’sini bulmamız lazım.

Örneğin; ben özelleştir linkini de hiç kullanmıyorum. Onu kaldırmak istediğimiz düşünelim. Araç çubuğundaki öğeler li etiketiyle düzenleniyor. Li id etiketini buluyorum ve wp-admin-bar-customize olduğunu öğreniyorum. wp-admin-bar’dan sonraki kalime bize lazım olan kelime. Burada customize kelimesini kullanacağız.

Öğeyi Devre Dışı Bırakmak

Öğenin kimliğini çözümlediğimize göre devre dışı bırakmanın zamanı geldi. WordPress’in özelliklerinden biri olan remove_node‘u kullanacağız hedefimize ulaşmak için. functions.php dosyasını açın ve aşağıdaki kodu uygun bir yere yapıştırın.

function sg_remove_toolbar_node($wp_admin_bar) {
	$wp_admin_bar->remove_node('customize');
}
add_action('admin_bar_menu', 'sg_remove_toolbar_node', 999);

functions.php dosyasını kaydedip, sayfayı yenilediğimizde customize seçeneğinin görünmediğini göreceksiniz. Bu şekilde aşağıdaki temel komutları kullanarak WordPress araç çubuğunda sıklıkla kullanmadığınız öğeleri ortadan kaldırarak daha ferah bir görünüm sağlayabilirsiniz.


function sg_remove_toolbar_nodes($wp_admin_bar) {
	$wp_admin_bar->remove_node('wp-logo');
	$wp_admin_bar->remove_node('comments');
	$wp_admin_bar->remove_node('customize');
	$wp_admin_bar->remove_node('customize-background');
	$wp_admin_bar->remove_node('customize-header');
}
add_action('admin_bar_menu', 'sg_remove_toolbar_nodes', 999);

Yukarıdaki kodu functions.php’ye eklediğinizde WordPress logosu, yorumlar bağlantısı, bağlantıyı özelleştirir, arkaplan bağlantısı ve başlık bağlantısı araç çubuğundan kaldırabilirsiniz.

Yorum Ekle

Yeşilce Mh. Dalgıç Sk. No:334418 Kağıthane / İSTANBUL
Sosyal Medyada Takip Et

Hızlı Menü

BumerangData bir İTÜ Çekirdek girişimidir.

© 2024 DijitalAjans.Info.tr. Tüm Hakları Saklıdır. | Powered By BUBERKA